Ağız kokusuna ağızdaki bakteriler, ağızdaki kuruluk, karın açlığı, diş çürükleri, mide problemleri gibi etkenler neden olmaktadır. Yemek yedikten sonra ağızda kalan artıkların bakterilere dönüşmesi ağız kokusunun en önemli nedenlerinden biri olarak görülmektedir. Bu durumu engellemek için dişlerin aksatılmadan düzenli olarak fırçalanması gerekmektedir. Diş eti hastalıkları, mide hastalıklarının da ağız kokusuna sebep olduğu için tedavi edilmeleri gerekmektedir. Eğer kısa zaman içinde tedavi olunmaz ise ciddi rahatsızlıklara yol açabilir.
Sigara ve Alkol Tüketiminin Ağız Kokusuna Etkisi
Sürekli olarak sigara, alkol, çay, kahve gibi ürünleri tüketmek ağızdaki bakterilerin artmasına ve ağız kokusunun oluşmasına neden olmaktadır. Bunlardan uzak durmak ya da kullanımını azaltmak ağız kokusunu önlemede yardımcı olmaktadır. Ağız kokusunu gidermekten çok oluşmasını önlemeye çalışmak gerekmektedir. Ağır kokulu besinlerin sürekli tüketilmesi de ağız kokusuna neden olmaktadır. Bunlara ek olarak böbrek yetmezliği sorunları olan insanlar da ağız kokusu sorunları ile çoğu zaman uğraşmaktadır.
Ağız Kokusunu Gidermenin Yolları
Uzmanlar yoğurt tüketiminin ağız kokusunu önlemede çok etkili bir yöntem olduğunu belirtmektedir. Yoğurdun içindeki bileşenler ağız kokusuna neden olan bakterileri öldürmekte ve bu şekilde ağız kokusunu önlemektedir. Bu sebeple ağız kokusunu önlemek için her gün düzenli olarak yoğurt tüketmek gerekmektedir. Dişleri düzenli olarak fırçalamak da yoğurt tüketmek kadar ağız kokusunu önlemede epey etkili olmaktadır. Ayrıca uzmanlar tarafından diş fırçasının temizleyemediği kalan artıklar için de diş ipi önerilmektedir.
Bu Yazıya Tepkin Ne Oldu ?