Alexa Nedir ve Nasıl Kayıt Olunur?

ABD merkezli amazon.com tarafından 1996 yılında kurulan ve yönetilen bir internet şirketi olan Alexa, diğer web sitelerinin web trafikleriyle ilgili bilgi vermekte ve analizler yapmaktadır. Sitelerle ilgili bilgileri büyük oranda Alexa Toolbar isimli yazılım aracılığı ile kullanıcılardan edinmektedir. Yaklaşık 20 yıllık bir proje olması ve çok büyük bir veritabanına sahip olması sebebiyle Alexa, internet kullanıcılarının web siteleri hakkında bilgi edinmek adına uğradıkları önemli sitelerden biridir.

Başlıklar

Alexa’ya Nasıl Kayıt Olunur?

Sitenizi Alexa’ya kayıt ettirmek için ekstra bir şey yapmanıza gerek yok. Siteniz yayına girdikten sonra Alexa botları tarafından farkedilip kayıt edilecektir. Bu işlemi hızlandırmak için alexa toolbar yükleyerek sitenizi ziyaret edebilir veya sitenizi alexa.com’da sorgulayabilirsiniz. Ayrıca buradan Alexa’ya kullanıcı kaydı yaptırabilir ve sitenizi sahiplenebilir, site açıklaması, iletişim vb açıklamaları kendiniz girebilirsiniz.

alexa

 

Alexa Terimleri

  • Global Rank: Alexa veritabanına kaydedilmiş dünyadaki bütün siteler arasında kendi sitenizin sıralamasıdır.
  • Rank in Country (Türkiye): Alexa veritabanına kaydedilmiş Türkiye’deki bütün siteler arasında kendi sitenizin sıralamasıdır.
  • Backlink: Bir siteden aldığınız referans linkidir.
  • Sites Linking in: Toplam backlink sayınız ve detaylı analizi.
  • Traffic Rank: Sitenizle ilgili istatistikleri ve grafiklerin bulunduğu alandır. Sadece Alexa Global’de ilk 100.000 ‘de yer alan siteler için günlük bilgiler gösterilir. Diğer siteler için 7 günlük, aylık, 3 aylık ve 6 aylık değerlerinizi görebilirsiniz.
  • Contact Info: Site sahibiyle ilgili iletişim bilgilerinin yer aldığı bölümdür. Otoriter sitelerde daha detaylı bilgiler yer alır.
  • Keywords: Sitenize gelen ziyaretçilerin, arama motorları üzerinden en çok hangi kelimeleri arayarak geldiklerini gösterir.
  • Demographic: Ziyaretçilerinizin yaş, eğitim, lokasyon gibi bazı bilgilerini görebilirsiniz. Bu değerler her site için bulunmaz. Daha çok otoriter sitelerin analizlerinde bulunan bir özelliktir.
  • Clickstream: Sitenize en çok trafik yönlendiren siteleri listeler.

Alexa Toolbar Nedir?

Alexa Toolbar ile sitenizin ziyaretçi performansını takip edebilir, ziyaret ettiğiniz sitelere ait analizleri inceleyebilirsiniz. Ayrıca Alexa Toolbar’ın aşağıdaki özelliklerinden yararlanabilirsiniz.

  • Toolbar’daki arama kutusu ile Google dahil birçok arama motorunda arama yapabilirsiniz.
  • Sitelerin Google PR ve Alexa değerlerini görebilirsiniz.
  • Sitelerin aldıkları backlinkleri görebilir, detaylarını inceleyebilirsiniz.
  • Ziyaret ettiğiniz siteye gelen kişilerin daha sonra hangi siteleri ziyaret ettiklerini görebilirsiniz.

Alexa Rank Sorgulama

WM Aracı site analiz aracı yardımı ile veya aşağıdaki araç ile hızlı bir şekilde web sitenizin alexa’daki durumunu sorgulayabilirsiniz:

  • Site Analiz: https://wmaraci.com/site-analiz

Kaynak: Nedir

YORUMLAR

  1. Merhaba, yazdığınız bu yazı benim gibi web site konusunda yeniler için oldukça açık ve yol gösterici. Sizden ricam web sitem olan http://gercekdiyetisyenler.com u değerlendirerek özellikle eksikleri konusunda beni bilgilendirmeniz, başarılarınızın devamını dilerim….

    1. Merhabalar hocam temanız gayet oldukça güzele benziyor çok beğendim.Ama şu anasayfada görülen 10 adet konuyu 7 ye yada 5 e indirebilirsiniz.Çünkü aşağıya in in bitmiyor bu da kullanıcıyı sıkabilir.Teşekkürler başarılar dilerim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir