Beden Eğitimi Öğretmenleri Ne İş Yapar?
Beden eğitimi öğretmeni okullarda girdiği sınıflarda öğrencilere beden eğitimi dersi verir. Milli eğitim bakanlığının programını girdiği sınıflarda uygular. Öğrencilerin başarılı olması için gerekli önlemleri alıp bu alanda çalışmalar yapar. Beden eğitimi öğretmeni öğrencilerin yeteneklerini fark edip yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olur. Okullarda yer alan eğitici kol çalışmalarına katılır. Öğrencilerin gelişim düzeylerini takip eder, gelişim düzeyine uygun etkinlikler tasarlar.
Beden Eğitimi Öğretmenliği Mesleğin Gerektirdiği Özellikler Nelerdir?
Beden eğitimi öğretmenleri üst düzey bir akademik yeteneğe sahip olmalıdır. Spor yeteneği olan ve spora ilgi duyan kişilerdir. Bedensel olarak sağlam, spor yapmayı seven kişilerdir. Duygu ve düşüncelerini rahat biçimde ifade edebilen kişilerdir. Beden eğitimi öğretmeni çocukları seven ve onlarla vakit geçirmeyi seven kişilerdir. Çocuklara iyi öğrenme ortamı hazırlayan, mesleği ile ilgili soru ve sorunlara çözüm üreten kişilerdir. Öğrencileri anlayan duygu ve düşüncelerine saygı gösteren, empati yeteneği gelişmiş kişilerdir. Beden eğitimi öğretmeni sıcak ve soğuk çalışma ortamlarında çalışmaya dayanıklı kimselerdir. Dengeli ve düzenli beslenen, spora ilgi duyan, pozitif enerjiye sahip kimselerdir.
Beden Eğitimi Öğretmenliği Mesleğinin Çalışma Koşulları Nelerdir?
Beden eğitimi öğretmenleri milli eğitim bakanlığına bağlı okullarda görev yaparlar. Spor salonları, okul bahçeleri, sınıflar çalışma mekanlarıdır. Beden eğitimi öğretmenleri genellikle ayakta çalışırlar. Dinamik ve aktif bir yapıya sahiptir. Çalışma mekanları genellikle gürültülüdür. Açık ve kapalı ortamlarda çalışırlar. Sportif etkinliklerde, milli oyunlarda, halk oyunlarında aktif görev alırlar. Üniversite sınavında özel yetenek puan türüne göre tercihte bulunurlar. Beden eğitimi öğretmenleri 4 yıllık eğitimin ardından kpss sınavı ile okullara ataması yapılır. Beden eğitimi öğretmenleri için üniversitelerde voleybol, hentbol, basketbol, atletizm, spor mesleğine giriş, spor fizyolojisi, spor masajı, beslenme ve eğitim sosyolojisi gibi eğitimler verilmektedir. Bölümü bitiren kişiler üniversite sonrası yüksek lisans ve doktora yaparak akademik başarı elde edebilirler. Beden eğitimi öğretmenliğini bitiren kişiler; antrenör, masör, arimatör, kordinasyonerlik yapabilir.
Bu Yazıya Tepkin Ne Oldu ?