Herkese merhabalar değerli arkadaşlar bu yazımızda sizlere bilgisayarda görünmez yani gizli klasör ve dosya nasıl yapılır onu anlatacağız.
Bilgisayarımızda bazen gizli dosya saklamak isteyebiliriz. Mesela bu duruma bir örnek vermek gerekirse evimize gelen misafir çocuklar için bilgisayarımızda oyun açıyoruz. Bazı zamanlar çocuklar klavyeden yanlış tuşlara basarak önemli dosyalarımızı istemeden yanlışlıkla silebiliyorlar. Veya evde tek 1 bilgisayar varsa ve evde herkes kullanıyorsa haliyle kendinize özel bir klasörünüzün olmasını istiyorsanız da görünmez klasör yapma işlemini deneyebilirsiniz. İşte bu yüzden bilgisayarınızda masaüstünde veya başka yerde görünmeyen gizli klasör oluşturabilirsiniz.
Bu arada görünmez derken gerçek anlamda görünmez klasör yapmak mümkün. Bu sayede klasörler görünmez olduğundan kimse sizin gizli dosyalarınızı veya klasörlerinizi bulamaz. Şimdi maddeler halinde resimli olarak görünmez klasör nasıl yapılır onu anlatalım.
KISACA YÖNTEMİ ANLATALIM = Arkadaşlar klasörleri veya dosyaları görünmez yapmak için klasörün veya dosyanın simgesini değiştiriyoruz. Simge değiştirme yerinde görünmez daha doğrusu tamamen beyaz bir simge var işte onu seçiyoruz. Ardından klasör adına da karakter eşlem programına girip boşluk kodunu seçip yapıştırıyoruz. Haliyle hem simge beyaz renk yani belli olmayan bir görsel ve ismi de boşluk olmuş oldu. Böylelikle klasör görünmez yani gizli olmuş oluyor. Şimdi uzun şekilde anlatalım.
Görünmez (Gizli) Klasör Nasıl Yapılır?
1–) Öncelikle örnek olması açısından yeni bir klasör oluşturalım. Bu klasörü görünmez yapmamız için ilk önce sağ tıklayıp “Özellikler” kısmına giriyoruz.
2–) Ardından üst menülerden “Özelleştir” kısmını açıyoruz ve oradan da alt kısımdaki “Simge Değiştir” butonuna basıyoruz.
3–) Buradan biraz sağ tarafa doğru gittikçe görünmeyen bir simge seçiyoruz. Yani arka tarafı beyaz renkli olan boş bir sayfa simgesi gibi düşünün. Bunun seçtikten sonra tamam diyoruz.
4–) Ardından “Uygula” ve “Tamam” butonlarına basıyoruz.
5–) Sonrasında aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi yeni klasör’ümüzün simgesi yani arka planı beyaz yani görünmez oldu. Ama son 1 adımımız kaldı o da klasör ismini de görünmez yapmaktır.
6–) Klasör ismini görünmez yapmak için de başlat menüsünden arama yerine karakter eşlem yazıp “Karakter Eşlem” programını açıyoruz. Sonrasında orada karşımıza çıkan ekranda aşağıda gördüğünüz gibi bazı boşluk karakterleri var. Onu seçiyoruz. Bu arada klasör ismini direkt space yani boşluk tuşuna basıp isim veremiyoruz hata veriyor. Fakat bu şekilde karakter eşlemden seçip yapıştırırsanız klasör ismi değişmiş oluyor. Boşluk karakterini seçtikten sonra “Seç” ve “Kopyala” butonlarına basıyoruz.
7–) Ardından klasör ismine geliyoruz ve ctrl+v ile yapıştırıyoruz. Böylelikle aşağıda gördüğünüz gibi klasörümüz tamamen görünmez yani gizli olmuş oldu.
8–) Bunu masaüstüne eklerseniz masaüstünün arka planında ne varsa onunla uyum sağlıyor yani yukarıda gördüğünüz gibi etrafında çizgiler çıkmıyor. Masaüstüne attığınızda mouse ile oraya gelmediğiniz sürece o dosya görünmez olarak orada bulunuyor. Bu sayede kimse özel klasörlerinizin yerini bulamamış oluyor.
Bu yöntemle bilgisayarınızda masaüstünde veya başka yerlerde klasörlerinizi gizleyebilirsiniz. Böylelikle kimse dosyalarınıza ve klasörlerinize erişemez. Umarız yararlı olur. Yorumlarınızı bekliyoruz teşekkürler…
Bu Yazıya Tepkin Ne Oldu ?