Bim ve A101 Açılımı Nedir? Ne Anlama Gelir?

Herkese merhabalar bu yazımızda sizlere BİM ve A101’in açılımları nedir ne anlama geliyor onu paylaşacağız.

Bim ve A101 marketler zinciri Türkiye’nin en büyük ve en fazla şubeleri bulunan marketlerdir. İki firmanın da ülke genelinde 6 bin den fazla şubesi bulunmaktadır. Gerçekten 7’den 70’e herkesin tercih ettiği marketlerdir. Hem uygun hem de kaliteli ürün bulunduran bu marketlerin çok sayıda müşterileri mevcuttur. İllaki sizler de bu marketlerin açılımlarını merak etmiştirsiniz. Peki bu marketlerin yani Bim ve A101’in açılımları nedir şimdi sırayla onu paylaşalım.

BİM’in Gerçek Açılımı Nedir?

BİM’in açılımı “Birleşik Mağazalar A.Ş.” demektir. Yani birleşik kelimesinin ilk iki harfi “” ve mağazalar kelimesinin ilk harfi “M” birleştiğinde BİM kısaltmasını oluşturmaktadır. Yani açılımı “Birleşik Mağazalar” demektir. Fakat bazı kaynaklara göre farklı açılımları da mevcuttur.

Örneğin bir başka kaynağa göre Bim’in açılımı “Birleşik Marketler A.Ş.” olarak geçmektedir. Daha önceleri ise çoğu vatandaşımız tarafından marketin açılımı “Birleşik İstanbul Marketleri” veya “Birleşik İslam Marketleri” olarak bilinmekteydi. Fakat Bim’in açılımı bunlar değildir. İlk başta yazdığımız gibi gerçek açılımı “Birleşik Mağazalar A.Ş.” ‘dir. Çünkü resmi sitesine girip baktığımızda açılımının bu şekilde olduğunu anlayabiliriz.

Yukarıdaki görsel Bim’in resmi web sitesinin hakkında bölümünden alınmıştır. Yukarıdan da gördüğünüz gibi Bim’in açılımı birleşik mağazalar olarak geçiyor. Resmi sitesinde bu şekildedir. Haliyle gerçek açılımı da budur diyebiliriz.

A101’in Açılımı Nedir? Anlamı Nedir?

A101’in açılımı hakkında bir çok farklı görüş mevcuttur. Fakat bir gün şirketin hissedarlarından Aziz Zapsu beyefendiye A101’in ne anlama geldiğini sormuşlar. Kendisi ise şöyle cevap vermiş;

“A 101 hiç bir anlama gelmiyor. Ali Taran’a devamlı bize ‘bir isim, logo, slogan bul’ dedik, 3-5 gün sonra bir bakıyoruz ki o isimleri başkası kullanıyor. Bir gün bana e-mail yollamış, ‘Z747, A447’ gibi bir şeyler yazıyor. ‘Ne diyorsun kardeşim sen’ dedim. ‘Al sana marka, seç seç beğen bunların alınma ihtimali yani başkaları tarafından kullanılma ihtimalleri yoktur.’ dedi. Daha sonra şirkette çalışan elemanlardan birine sorduk. O da ‘A.101 olsun’ dedi ve böylece şirketin adı A-101 olarak kaldı.”

Yani buradan da anlayacağımız gibi A-101’in herhangi bir anlamı, manası bulunmamaktadır. Açılımı ise dediğimiz gibi yoktur. Çünkü şirket hissedarlarından birisi böyle demiş. Buna göre A101 kısaltmasının gerçek bir açılımı bulunmuyor desek yanlış olmaz.

Fakat buna ek olarak bazı kesimlere göre A101 marketler zincirinin açılımı, Kur’an-ı Kerim’de yer alan ticarette doğruluk ve dürüstlük hakkındaki 101. ayetten geldiği söylenilmektedir.

Yazımızın sonuna geldik. Bim ve A101’in açılımları bu şekildedir. Umarız yararlı olur. Yorumlarınızı bekleriz teşekkürler.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir