Cep Telefonu Donması ve Kasması Nasıl Düzelir?

Merhabalar bu yazımda sizlere cep telefonu donmalarına ve kasmalarına karşı ne gibi önlemler alabiliriz onlardan bahsedeceğim.

Özellikle dokunmatik telefonlarda sık sık rastlanan bu durum oldukça insanların canını sıkıyor.Apple markalı telefonlarda pek bir sıkıntı olmuyor diyebilirim ama Android telefonlarda kasmalar ve donmalar sürekli olabiliyor.İşte bunun bir çok etkenleri var.

En önemli etkenleri maddeler halinde açıklayayım;

1=Şarj Aleti Kullanımı

En önemli konulardan biri budur arkadaşlar.Hemen bir örnekle açıklayayım.Mesela bir ortamda takılıyorsunuz ve şarj aletinizi yanınıza almayı unuttunuz.Samsung telefonunuz var ve arkadaşınızında asus telefonu var diyelim.Onun şarj aleti sizin telefona uyar genelde.Siz de aldınız ve şarj etmeye başladınız işte arkadaşlar burada ipler kopar.

Sizin telefonunuz samsung ise sadece kendi markanıza ait olan şarj aleti ile telefonunuzu şarj edin.Aksi taktirde telefonda kasıntılar ve donmalar oluyor.Kendi kendine kapanmalar oluyor.Bataryayı bozmuş oluyorsunuz.O yüzden aman dikkat edelim.

Arkadaşta bizzat denedik.Samsung s3 telefonu var idi.Asus zenfone 4 ün şarj aleti ile şarj ettik ve telefon kendi kendine kasmaya donmaya başladı sonra da bozuldu.Aman dikkat edelim.

Bunlara ek olarak telefonunuzu şarjı tamamen bitmeden şarj aletine takmayın.Geceleri özellikle şarj aletine takılı halde bırakmayın.Oldukça zararlıdır.

Şöyle örnek vereyim gece 2 de şarj aletine taktınız ve telefonunuz gece 4 te %100 şarj oldu.Peki siz kaçta uyanacaksınız? 10 da uyandınız diyelim.Bu telefonunuz 6 saat boş yere şarj oldu demektir.Bu 6 saat diliminde batarya öyle bir zarar görüyor ki ilerde bunun sıkınıtısını çekebilirsiniz.Bu sebeple uygun zamanlarda takmaya dikkat edelim.

2=Güncelleştirmeleri Kapatın

Telefonunuzdaki güncelleştirmeleri muhakkak kapatmanız gerekiyor.Yoksa aşırı donmalara sebep olabiliyor.Örneğin wifi si olan bir yere gittiniz ve birden 10-20 tane güncelleştirme geliyor.Haliyle telefon otomatikman kendiliğinden güncelleme yapıyor.İşte bu güncelleştirmeler sırasında telefonunuzdan hiç bir şey yapamıyorsunuz.

Sürekli bu durum olunca da telefon yalama oluyor diyebilirim.O yüzden otomatik güncelleştirmeleri kapatın gerektiği zaman yaparsınız.

3=Hafıza Miktarına Dikkat Edin

Telefonunuzun hafızası dolduğu anda resimlerinizi,videolarınızı vs. yedekleyin ve hepsini silin.Eğer bu işlemi yaparsanız telefonunuz oldukça hızlı çalışır.

4=Hileli Uygulamalar ve Oyunlardan Kaçının

İnternette dolaşan bir sürü hileli oyunlar ve uygulamalar mevcuttur.Arkadaşlar bunları sakınlıkla telefonlarınıza yüklemeyin.Telefonunuzun yazılımına ciddi hasarlar verebilir.Mesela clash of clans oyunu için yeşil elmas hileleri var.Onun crack dosyasını telefonunuza yüklerseniz oyunun kodları ve işlevselliği değişir bu da telefonunuzdaki yazılıma yansır.Virüs gibi düşünebilirsiniz bu durumu.

O yüzden hileli uygulama ve oyunlardan kaçının.

YORUMLAR

  1. admin ben bu dediklerinin hepsini harfien yerine getirdim artık kasmıyor çok teşekkür ederim ama sonuçta 2 3 senelik telefon yinede bazı kasmalar oluyor bataryayı değiştirdim 2 ay önce ama ne yaparsın 3 buçuk senelik telefon olunca bazı kasmalar kaçınılmaz 🙂
    ama yinede daha iyi duruma geldi sağol

    1. Rica ederim hocam ne demek sizde sağolun değerli yorumunuz için 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir