Peygamber efendimizden sabit olduğuna göre deniz hakkında şöyle buyurdu;
Denizin suyu temizdir, içinde ölen de helaldir.
Cenabı Hak yeryüzünde bulunan insan ve hayvanların denizden tam olarak yararlanabilmeleri için denizi içilemeyecek kadar tuzlu ve acı yaratmıştır.Deniz sakin ve durgundur.İçinde çok sayıda canlı vardır.Canlılar çoğunlukla denizin içinde ölürler ve gömülmezler. Deniz suyu tatlı olsaydı denizin durgunluğundan ve içinde canlıların ölüp bozulmasından dolayı deniz kokuşur, denizden yükselen bu koku atmosfere karışır ve bunun sonucunda atmosferdeki hava temizliğini yitirir bu durumda yeryüzü canlılar için yaşanmaz hale gelirdi.Hikmeti İlahi denizi dünyanın bütün leşleri kokmuşları ve ölüleri içine atılsa onları hiç bozmayacak yaratılmış tarihinden kıyamete kadar denizin içinde beklese onları hiç değiştirmeyecek bir tuzla gibi yaratmasını gerektirdi.İşte denizin tuzlu olmasını gerektiren ana sebep budur.Tuzlu olmasında etkili olan faktör ise yerinin çorak ve tuzlu oluşudur.
Deniz suyuyla banyo yapmak, cildin dışında görülen çeşitli hastalıklara faydalıdır deniz suyunu içmekse vücudun iç ve dış kısmına zararlıdır.Deniz suyu, insanın içini sürdürür ve boşandırır, kaşıntı ve uyuz meydana getirir, şişkinlik ve susuzluk doğurur.
Deniz suyunu içmek zorunda kalan kişi için zararını gideren arıtma yolları vardır;
1-) Deniz suyu bir tencereye konulur.Tencerenin ağzına kamışlar dizilir, kamışların üzerine de atılmış temiz yün serilir, tencerenin altına buhar yüne çıkıncaya kadar ateş yakılır.Yün iyice ıslandığı zaman yünü sıkar ve dilediği miktar su elde edinceye kadar bu işlemi sürdürür.Yünde toplanan buhardan tatlı su elde edilir ve tencerenin dibinde de tortusu kalır.
2-) Denizin kıyısına deniz suyunun aktığı geniş bir çukur kazmak yanına da önceki çukurun suyunun akacağı, ikinci bir çukur açmak sonra üçüncüyü açmak ve tatlı su elde edinceye kadar çukur açmaya devam etmektir.
Bulanık suyu içmek zorunda kalan kimse suyun içine kayısı çekirdeği, bir parça ardıç kabuğu, ermeni çamuru veya buğday kavutu atmak ve yanan bir kor’u suyun içinde söndürmek gibi yöntemlere baş vurur.Böylece suyu bulandıran maddeler tabana çöker.
Bu Yazıya Tepkin Ne Oldu ?