Herkese iyi günler dileriz. Bu yazımızda sizlere wordpress 403 forbidden error (access denied) hatasının çözümü nasıl yapılır onu anlatacağız.
WordPress’de ve wp tabanlı sitelerde bazı hatalar verilebiliyor. Bu verilen hatalardan birisi de 403 forbidden hatasıdır.
Hatanın ekran görüntüleri üstte gördüğünüz gibidir. WordPress tabanlı sitelerde verilen bu 403 forbidden hatası genellikle sunucu kaynaklı verilmektedir. Bunun çözümü için ise birden fazla yol vardır. Şimdi bu çözümleri sırasıyla aşağıya ekleyelim.
WordPress 403 Hatası Çözümü 1. Yöntem
Öncelikle 403 forbidden access denied hatasının ilk çözümü için eklentilerimizi kontrol etmemiz gerekiyor. Eklentileri devre dışı bırakıp siteyi tekrar açıyoruz. Eğer bu şekilde düzelme olursa demekki sorun bir eklentiden kaynaklanıyor diyebiliriz. Bunun için ftp’den sitenizin dosyalarını açıp “public_html > wp-content > plugins” klasörünün ismini değiştirmeniz yeterlidir. Ardından wp tabanlı sitenizin tüm eklentileri pasif hale gelecek. Bu durumda site eğer açılırsa yani hata çözülürse demekki eklentilerde bir problem vardır diyebiliriz.
Sorunlu olan eklentiyi bulana kadar teker teker eklentilerinizi aktif-pasif duruma getirin. Böylelikle sorunlu olan eklentiyi bulabilirsiniz ardından onu silerek hatanın çözülmesini sağlayabilirsiniz.
WordPress 403 Hatası Çözümü 2. Yöntem
İkinci yöntem olarak ise yapmamız gereken şey dosya izinlerini kontrol etmektir. Bunun için FileZilla veya benzeri ftp programlarından sitenizin dosyalarını açıyorsunuz. Ardından tüm klasörlerin izinleri 755 ve dosyaların ise 644 olması gerekmektedir. İzinleri değiştirdikten sonra büyük ihtimalle hata alma oranımız çok düşük olur.
NOT = Buradaki yazımızdan FileZilla üzerinden dosya izinleri nasıl değiştirilir onu öğrenebilirsiniz.
WordPress 403 Hatası Çözümü 3. Yöntem
Üçüncü yöntem olarak ise sitemizin .htaccess dosyasının içerisinde bir değişiklik yapmamız gerekiyor. Eğer bu dosyada “Options All -Indexes” bu şekilde kod bulunuyorsa buradan “-Indexes” kısmını silmemiz gerekiyor. Ardından dosyayı kaydedin ve siteyi tekrar açın hata büyük ihtimalle çözülecektir.
WordPress 403 Hatası Çözümü 4. Yöntem
Son çözüm yöntemimiz ise yine .htaccess kodlarıyla alakalıdır. Burada da .htaccess dosyasının içerisine aşağıda verdiğimiz kod parçacığını ekleyip kaydedin.
1 2 3 4 |
<IfModule mod_security.c> SecFilterEngine Off SecFilterScanPOST Off </IfModule> |
Bu kodları eklediğinizde de aynı şekilde hatanın çözülme olasılığı vardır.
Bu 4 yöntemden herhangi birini uygulayın veya hata düzelene kadar hepsini uygulayabilirsiniz. Büyük ihtimalle herhangi birisi çalışacaktır. Çünkü dediğimiz gibi bu hata sunucu kaynaklı olduğu için kesin bir çözümü vardır diyemiyoruz. Bu yüzden sizlere 4 farklı alternatif paylaştık. Umarız birisi hatanın çözülmesini sağlayacaktır.
Bu arada her ihtimale karşı .htaccess dosyanızın ve diğer değişiklik yapacağınız dosyaların yedeğini almayı unutmayınız. Teşekkürler iyi çalışmalar dileriz.
Bu Yazıya Tepkin Ne Oldu ?