Grip, genellikle soğuk havalarda ortaya çıktığı bilenen ve kişinin burnunu tıkayan, boğazlarını şişiren, halsizlik yapan ve kas ağrılarına neden olan hastalıktır. Fakat yaz aylarında da bu hastalığa yakalanabilirsiniz. Havanın soğuk olmasına da hiç gerek yok. Peki yaz gribi diğer adıyla da Lejyoner hastalığı olarak bilinen bu durumun nedeni nedir ve bu hastalık nasıl tedavi edilir?
Başlıklar
Yaz Gribi Neden Olur?
Yaz aylarında grip genellikle akla gelmez. Bu yüzden havanın verdiği rehavetten dolayı birçok yanlış yapılır. Özellikle terli terli soğuk içecekler ve yiyecekler (dondurma) tüketmek sıkça görülür. Ayrıca evde ya da araba da klima karşısında fazla kalma gibi hatalarda yapılmaktadır. Bu ve buna benzer davranışlar yaz gribine yakalanmanıza neden olur. Genellikle burun akıntısı ile başlayan bu hastalık daha sonra ateşinizin çıkması, halsizlik ve kas ağrılarıyla şiddetlenip boğazların şişmesine kadar gidebiliyor. Doğal olarak tatilinizde mahvoluyor. Artık birkaç gün dinlenerek geçirmelisiniz.
Yaz Gribi Nasıl Tedavi Edilir?
Yaz gribinden kısa sürede kurtulmak için doktora gitmenizi tavsiye ederiz. Doktorunuz gerekli ilaçları size yazacaktır.
Bunun yanı sıra hastalık sürecini daha rahat atlatmak için bol bol sıvı tüketin. Soğuk içeceklerden bir süre uzak durun ve dondurmaya da ara verin. Bu süreçte ıhlamur da fayda edecektir.
Yaz Gribine Yakalanmamak İçin Neler Yapılmalı?
Yaz gribi, kış gribinden farklıdır ve genellikle klima karşısında kalmaktan veya bilinçsiz soğuk tüketiminden kaynaklanmaktadır. Bu yüzden;
- Terliyken soğuk içecek ya da yiyecek tüketmeyin.
- Bol bol sıvı tüketin.
- Klimayı hem araçta hem de evde doğru derecede (ortalama 22 derece seviyesinde) kullanmaya özen gösteriniz.
- Klimayı direkt üzerinize yöneltmeyin.
Bu maddeleri uyguladığınız taktirde yaz gribine yakalanma olasılığınız azalmış olur.
Bu Yazıya Tepkin Ne Oldu ?