Hepimizin telefonlarla ilgili en büyük şikayetlerinden bir tanesi telefonumuzun zaman içinde yavaşlaması. Yavaşlayan Android telefonları hızlandırmak için çok çeşitli yöntemler mevcut. Ancak önlemi en baştan alıp telefonu bir yap boz gibi kullanmadan sadece ihtiyacımız olan yazılımları kurmak oldukça önemli. Çünkü telefonların yavaşlamasının en büyük sebeplerinden bir tanesi gereksiz uygulama kurulup kaldırılması.
Telefondan anlamayan insanların telefonlarının uzun süreler kullanılır olmasının da sebebi bu kişilerin telefonlarını çok da fazla kurcalamamaları. Bu sebepten dolayı telefonları sürekli olarak ilk günkü gibi hızlı çalışmakta. Ancak elbette bu durum sonsuza kadar böyle gitmiyor. Çok güzel çalışan bir telefona virüs girdiği anda işler bir anda zorlaşıyor.
Telefonunuzda Boş Alan Açın
Android akıllı cep telefonlarını hızlandırmak için ilk yapılması gereken telefonda yeterince boş alan olduğunun kontrol edilmesi. Telefonunuzdaki boş alan yetersizse ve bununla ilgili uyarı alıyorsanız bu durumu düzeltmek için telefonunuzda bulunan gereksiz dosyaları silmelisiniz. Bu yüzden Download klasörünüzü kontrol edin. Bununla birlikte Whatsapp uygulamasını sıklıkla kullanıyorsanız karşılıklı olarak yaptığını dosya alışverişi neticesinde aldığınız bütün dosyalar da telefonunuzda yer kaplar. Bu yüzden yine gereksiz olanları silmelisiniz. Hatta bilgisayarınıza yedek alıp bu tarz dosyaların telefonunuzda bulunmasının önüne geçebilirsiniz.
Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kaldırın
Eğer hareketli arka plan kullanıyorsanız Android telefonları hızlandırmak için bu arka planı sabit durağan bir arka planla değiştirebilirsiniz. Tek renkli arka planlar telefonunuzun bir nebze de olsa hızlı çalışmasına sebep oluyor. Bununla birlikte gereksiz gördüğünüz ve kullanmadığınız uygulamaları kesinlikle telefonunuzdan kaldırmalısınız. Bu uygulamalar arasında sürekli olarak çalışan ve telefonun işlemcisini meşgul eden uygulamalar da bulunmaktadır.
En son çare olarak, ne yaptıysanız telefonunuzu hızlandıramadıysanız fabrika ayarlarına geri döndürmeyi düşünebilirsiniz. Bu sayede telefonunuz ilk günkü haline dönecektir ancak içinde hiçbir şey kalmayacaktır. Bu yüzden fabrika ayarlarına döndürme işlemini uygulamadan önce telefonunuzda bulunan belgeleri bilgisayara yedeklemeyi unutmayın.
Bu Yazıya Tepkin Ne Oldu ?