Coğrafya Öğretmenleri Ne İş Yapar? Çalışma Koşulları Nelerdir?

Coğrafya Öğretmenleri Ne İş Yapar?

Coğrafya öğretmenleri okullarda öğrencilere coğrafya alanında bilgi ve beceri kazandırmakla görevlidir. Ders verdiği öğrenci gurubuna uygun program hazırlar. Coğrafya öğretmenleri coğrafya alanında gelişmeleri yakından takip edip gelişmeleri çocuklara derslerinde anlatmakla görevlidir. Öğrencilerin başarılı olması için gerekli etkinlikler yapar. Coğrafya öğretmenleri programın sonunda ölçme ve değerlendirme yaparak öğrenci başarısını verilere döker. Eksiklikleri tespit edip tamamlayıcı eğitim yaparlar. Okullarda yürütülen eğitici kol çalışmalarına katılıp okulun düzenini sağlamak için nöbet tutar.

Coğrafya Öğretmenliği Mesleğin Gerektirdiği Özellikler Nelerdir?

Coğrafya Öğretmenleri üst düzey genel yeteneğe sahip kimselerdir. Şekilleri okuma ve yorumlama becerisi gelişmiştir. Duygu ve düşüncelerini açık bir şekilde dile getirir. İnsanlarla olumlu iletişim kurabilme yeteneği gelişmiştir. El ve gözünü dengeli bir şekilde kullanır. Coğrafya öğretmenleri açık havada çalışmaktan hoşlanır. Kendini yetiştirme ve geliştirme konusunda istekli kişilerdir. Coşkulu ve yaratıcı kimlikleri ile çevrelerine pozitif enerji saçarlar. Coğrafya öğretmenleri sosyal bilimler alanına ilgisi olan ve bu alanda başarılı kimselerdir. Doğayı seven, coğrafi oluşumlara ilgi duyan, gezmeyi ve seyahat etmeyi seven kişilerdir. Doğayı anlamaya çalışan meraklı ve sorgulayıcı kimliğe sahip kimselerdir. Okumayı, araştırma yapmayı gözlem yapmayı seven kimselerdir.

Coğrafya Öğretmenliği Mesleğin Çalışma Koşulları Nelerdir?

Coğrafya Öğretmenleri Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda coğrafya öğretmeni olarak görev yapar. İşlerini ayakta yürütür. Arazide ve laboratuvar ortamında çalışır. Çalışma ortamları mevsime göre sıcak ve soğuk olabilir. Üniversite sınavında sözel puan türüne göre üniversiteye gidilir. Eğitim fakültesine 5 yıllık eğitim aldıktan sonra mezun olurlar. Coğrafya öğretmenleri üniversite sonrası kamu personel seçme sınavına girerek devlet kadrosuna dahil olurlar. Dershane ve etüt merkezlerinde aktif görev alırlar. Coğrafya öğretmenleri üniversite sonrası yüksek lisans ve doktora yaparak akademik kariyer elde edebilirler. Coğrafya öğretmenleri üniversite sonrası kpss sınavına girerek görev yerleri belli olur.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir