Başlıklar
1-) Tohumlu Kalem
1.1-) Tohumlu Kalem Nedir?
Tohumlu kalem, sonunda tohum olan ve kalemi artık kullanamayacak hale getirdiğinizde, arkasındaki tohumu toprağa ekebildiğiniz bir kalemdir. Tohumlu kalemin 3 farklı çeşidi vardır: uçlu kalem, kurşun kalem, ve tükenmez kalem.
Uçlu kalemlerde sadece büyük bir tohum olduğu için, tohumu kalemle birlikte ekmek zorunda değilsiniz ama kurşun kalemleri kullanmayacağınız uzunluğa getirdiğiniz zaman (Tohumu kalemden ayırmamanız gerekiyor.) tohum kısmı toprağa, kalemin ucu dışarı bakacak şekilde ekebilirsiniz.
1.2-) Bir Kalem Bir Ağaç
Bu tohumlu kalemlerinin, tohum bulunduran arka tarafları, %100 doğada çözünen bir plastik maddeden yapılmıştır. Haliyle kalemle işiniz bittiğinde doğada otomatikman çözünmüş hale gelecektir. Böylece tohum kalem hem işinizi görüyor, hem de kullanılan yeşillikleri geri getiriyor. Bu projenin amacı ise kalem için kesilen ağaçları geri kazanmaktır.
2-) Güneş Enerjisi ile Çalışan Şarj Aleti
2.2-) Güneş Enerjili Powerbank Nedir?
“Power bank“ler içerisinde bir miktara kadar güç depolayabilen, portatif şarj aletleridir. İçerisindeki pil bitince tekrar şarja takmanız gerekir. Böylece telefonunuzu şarja taktığınız zaman elde ettiğiniz seviyeyle aynı miktarda elektrik harcar ama portatif olduğu için içindeki şarj bitince telefonunuzu şarj etmeye devam etmeyecektir. Bu durum da telefonunuzu gece veya unuttuğunuz zamanlarda prizde bırakmanızdan çok daha verimli ve tasarruflu olmaktadır. Farklı bir buluş olduğu doğru ama her zaman istediğimiz gibi şarj olmayabilir ya da bozuk olarak gelebilir. Bu yüzden kaliteli olanları tercih etmekte fayda vardır.
3-) Yenilebilen Ambalaj
Yenilebilen ambalajlar, bir diğer adıyla biyoplastikler, tükettiğimiz maddelerin dışındaki sert plastiklerin önüne geçmeye başladı bile. Bu ambalajların neyden yapıldığına gelirsek bitkiler ağırlıklı olacak şekilde üretiliyor, içinde aynı zamanda şeker de bulunduruluyor. İsterseniz ambalajını meyve soyar gibi atabilirsiniz sonuçta doğada kendiliğinden çözünebilir veya dilerseniz adı üstünde olduğu gibi ambalajı afiyetle yiyebilirsiniz(tüketebilirsiniz).
NOT=Şimdilik doğaya katkıda bulunan buluşlar bu şekildedir.Eğer konuya ilgi gelirse diğer buluşları da farklı yazılarımızda anlatacağız.Teşekkürler iyi çalışmalar dileriz.
Bu Yazıya Tepkin Ne Oldu ?