Facebook’da Reklamları Yapılan Sahte Banka Siteleri

Herkese iyi günler dileriz.Bu yazımızda sizlere son zamanlarda artan banka dolandırıcıları için bir haber paylaşmak istedik.

Özellikle son zamanlarda facebook üzerinden akbank,finansbank,iş bankası gibi büyük bankaların sitelerine benzeyen sahte web siteleri açıyorlar.Ardından bunları sponsor reklam olarak yayınlıyorlar.Böylelikle facebook’da gezenler sponsor reklam olarak gördüğü için anında tıklıyor ve bu site üzerinden işlem yapıyorlar.Sonrasında da kullanıcı adı ve şifresini girdiği için dolandırıcılar da bunu ele geçiriyor ve kartın içindeki paraları çalıyorlar.

Kısaca özetlersek bu şekilde arkadaşlar.Adamlar sistemi kurmuş.Sponsor reklamlarla insanların güvenini kazanıyor.Ardından siteleri de aynısı yapıyorlar.Üstelik alan adları da çok benzer.Fakat aynısı değil zaten web işlerinde olanlar dolandırıcı olduklarını hemen anlayabilirler.Fakat diğer vatandaşlarımızın bunların dolandırıcı olduğunu anlaması zor olur.İşte bu yüzden bu yazıyı çevrenizle ne kadar paylaşırsanız insanların dolandırılmaması için o kadar yardımcı olursunuz.

Arkadaşlar yazı başlığında facebook olarak belirttik.Çünkü en çok facebook’da var bu dolandırıcılar.Fakat aynı zaman instagram ve google adwors‘e de reklam verdiklerini duymuştum.Bu yüzden tüm sosyal medyada dikkat etmek lazım.

Şimdi bu reklamları ve site adreslerini paylaşalım.

1-) Akbank

Site = akbank.mobilgirisim.website

İlk olarak akbank’ın dolandırıcı sitesi bu şekildedir.Dediğimiz gibi bunlar sponsor reklam vermişler.Facebook bunu farkedememiş sanırım.Fakat sizlerin şikayeti ile bu reklamlar silinebilir.İnsanlar dolandırılmaktan kurtulabilir.

2-) Finansbank-Enpara

Site = 5yilozel.com

Finansbank enpara’nın da sahte banka sitesi bu şekildedir.Üstteki görselde gördüğünüz gibi facebook sponsor reklam görseli o şekildedir.Lütfen bu reklamlara itibar etmeyiniz.Sitesinden de anlaşıldığı gibi bunlar dolandırıcıdır.

Site = enpara.online

Ek olarak hala da aktif olan bu site tamamen enparanın çakmasıdır.Sitenin tasarımı da neredeyse aynısı.Aman diyelim arkadaşlar buna da dikkat edelim.

3-) Ziraat Bankası

Site= ziraatbank.cep-banka.com / 11ekim-ziraatt.cf

Arkadaşlar ziraat bankasının ise birden fazla sponsor reklamı mevcut.Buraya eklemediklerimiz de var.Ülkemizde en çok kullanılan bankalardan biri olduğu için bunun sponsor reklamını çok yapmışlar.Lütfen sitelere dikkat edin tamamen dolandırıcılardır.

4-) TEB

Site = tebmobilegiris.com

Türk ekonomi bankasının da çakmasını yapmışlar.Üstteki resimde gördüğünüz gibi cepteteb uygulamasına girip id şifrenizi yazarsanız adamlar kartınızı ele geçiriyor.

Evet arkadaşlar şimdilik bu bankaların sahte siteleri mevcut.İlerleyen zamanlarda diğer bankalarınki de açılırsa konuya ekleyeceğiz.

Dediğimiz gibi lütfen bu sitelere itibar etmeyiniz.Hepsi dolandırıcıdır.Zaten site isimlerine bakarak anlayabilirsiniz.Bankaların sadece com.tr’li olan gerçek sitelerinden işlem yapın.Zaten bankaların sadece tek site adresi mevcuttur.Mesela halkbankın sitesi “http://www.halkbank.com.tr/“, finansbankın sitesi “https://www.qnbfinansbank.com/” vs. şeklindedir.Lütfen diğer sitelere inanmayın ve o siteler üzerinden işlem yapmayınız.

NOT=Bu konuyu sosyal medyada ne kadar çok paylaşırsanız o kadar vatandaşlarımızı uyarmış olursunuz.Onların da dolandırılmasını engellemiş olursunuz.Teşekkürler.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir