Klavyeden (Ayraç) Parantez İşareti Nasıl Yapılır?

Herkese merhabalar bu yazımızda sizlere klavyeden () bu şekilde parantez işareti nasıl yapılır onu anlatacağız.

Parantez işareti hem Türkçe’de hem de matematikte hatta tüm derslerde kullanılan önemli bir işarettir. Hayatımızın hemen hemen her alanında parantez işareti kullanabiliyoruz. Özellikle bilgisayardan yaptığımız ödevlerde parantez kullanmamız gerekebiliyor.

Parantez işaretinin yay, köşeli ve süslü olmak üzere 3 çeşidi mevcuttur. Şimdi bu parantez işaretlerini klavyeden nasıl yapabiliriz onun tarifini öğretelim.

Klavyeden Parantez () İşareti Nasıl Yapılır?

Klavyeden normal parantez işareti yapmak için Shift+8 ve Shift+9 işaretlerine basmanız gerekmektedir. Yani klavyeden Shift+8 yaparsanız “(” bu şekilde parantez açma işareti yapabilirsiniz. Aynı şekilde önce Shift işaretine basılı tutup ardından 9’a basarsanız da bu sefer “)” bu şekilde parantez kapama işareti yapabilirsiniz.

Yani yukarıdaki klavye resminde gördüğünüz gibi önce Shift’e basılı tutun ardından yukarıdan 8 ve 9 rakamlarına basarak parantez işareti yapabilirsiniz. Ek olarak bazı klavyelerde bu sayılar değişebiliyor. Mesela bazı klavyelerde Shift+9 ve 10 tuşlarıyla da normal yaylı parantez işareti yapılabiliyor.

Buna ek olarak CTRL+8 ve CTRL+9 kombinasyonuyla [] bu şekilde kapalı parantezler yapabilirsiniz. Ayrıca CTRL+7 ve CTRL+0 kombinasyonuyla da {} bu şekilde süslü parantezler yapabilirsiniz.

Bunlar dediğimiz gibi klavyeden klavyeye göre değişebiliyor. Yani siz en iyisi kendi klavyenize göre rakamlara basınız.

Alternatif Parantez Yapma Yöntemi:

Ek olarak kopyala yapıştır yöntemiyle de parantez işaretleri yapabilirsiniz. CTRL+C yapıp bu parantezleri kopyalayarak CTRL+V yapıp istediğiniz yere yapıştırabilir ve kullanabilirsiniz. Aşağıya büyük puntolarla 3 türlü parantez şekillerini ekleyelim.

>>> Yaylı parantez yapılışı ==> ( ( ( ) ) )

>>> Süslü parantez yapılışı ==> { { { } } }

>>> Köşeli parantez yapılışı ==> [ [ [ ] ] ]

Umarız yararlı olur iyi dersler dileriz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir