Herkese iyi günler dileriz. Bu yazımızda sizlere klavyede ünlem işareti nasıl yaparız onu göstereceğiz.
Günlük hayatımızda yazdığımız yazılarda, okuldaki derslerde vb. yerlerde ünlem işaretini sıklıkla kullanırız. Ünlem işareti cümle içerisinde şaşırma, seslenme, hayretlik vb. gibi durumlarda kullanılmaktadır. Hal böyle olunca da ünlem işaretini çok sıkça yapmaktayız. Ünlem işaretini klavyemizden bir sürü yöntemle yapabiliyoruz. Şimdi sizlere bu yöntemlerle birlikte ünlem işareti nasıl yapılır onu anlatalım.
1-) İlk olarak ünlem işaretini en kolay şekilde klavyemizden Shift + 1 kombinasyonu ile yapabiliriz. Tabii ki buradaki 1 klavyenin üstünde bulunan 1 rakamıdır sağındaki rakamlara basmayacaksınız. Yani ilk olarak enter tuşunun altındaki Shift tuşuna basılı tutuyoruz ardından üst taraftaki 1 rakamına basıyoruz. Sonrasında ise “!” buradaki gibi ünlem işaretini yapmış oluruz.
2-) İkinci yöntem olarak ise klavyeden “Alt + 33” tuşlarına basarsanız yine aynı şekilde ünlem işareti yapabilirsiniz. Burada ise ilk olarak space yani boşluk tuşunun solundaki Alt tuşuna basılı tutuyoruz. Ardından klavyenin sağ tarafında bulunan numpad bölümündeki rakamlardan sırasıyla 3 ve 3’e basıyoruz. Ardından ! bu şekilde ünlem işaretini yapmış oluyoruz.
3-) Üçüncü yöntem olarak ise karakter eşlem programını kullanmaktır. Başlat’ı açıp arama yerine “karakter eşlem” yazın. Ardından programı açın. Sonrasında açılan yerde sağ alt kısımda “Unicode’a git” bölümü var. Oraya ünlem işaretinin evrensel kodu olan “U+0021” kodunun sadece rakamlı kısmını yani “0021” kodunu girin. Ardından ünlem işareti ekranda belirecektir. Sonrasında ! işaretini seç ve kopyala butonlarına basıp istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.
4-) Son olarak ctrl+c yapıp kopyalayarak ve ctrl+v yapıp yapıştırarak da klavyeden ünlem işareti yapabilirsiniz. Kopyalamak için “!” buradaki ünlem işaretini kullanabilirsiniz. Ayrıca kopyala yapıştır yöntemiyle de tüm işaretleri istediğiniz yere ekleyebileceğinizi unutmayın.
Klavyeden 4 farklı yöntem ile nasıl ünlem işareti yapabilirsiniz onu anlattık. Umarız faydalı olur. Herkese iyi çalışmalar dileriz…
Bu Yazıya Tepkin Ne Oldu ?