Başlıklar
Kokusuz Köpek Irkları
Maltese Terrier Kokar mı?
Köpekleri yakından tanıyanların çok iyi bildiği bir durum onların berbat ötesi kokularıdır. Kusursuz görünüme sahip bir köpeğin kötü kokmasından daha üzücü bir evcil hayvan deneyimi olamaz. Bazı köpek ırkları yapıları itibariyle çok kokarken bazıları bu durumdan uzaktır. Bazı köpekler çok kokabilir ancak bir maltalı değil. Bir maltese terrier sahiplenme kokusuz bir cins için verilebilecek iyi bir karardır. Üstelik maltese terrier yavru ları en şirin katlanılabilir köpek yavruları olabilir. Tabi ki şirinliğe katlanmak bir katlanma biçimiyse. Bütün özelliklerini öğrendikten sonra maltese terrier fiyat araştırması yapabilirsiniz.
Köpek uzmanlarının iyi bildiği ve çoğu insanın bir haber olduğu bir durum “köpek kokusu”. Kediler bütün gün yalanıp dururken üzerlerinde ki kokudan kurtulmak için iyi bir yol tutmuş olabilir. Köpeklerin maalesef öyle hijyen sağlayıcı bir dili yok. Onları avantajlı kılan bir özellik banyo için her zaman istekli olmalarıdır.
Bir köpeğin kötü kokması çoğunlukla şunlara bağlanır:
- Yağlı tüyler, yağlı cilt yapısı
- Deride ki enfeksiyonlar
- Kürke yapışmış pislik
- Kıvrımlı deri
- Ölü deri hücrelerinin tabakalaşması
En çok ölü deri döken köpeklerin en çok tüy döken köpekler olduğu gözlemlenebilir. Eğer köpeğiniz banyo yapmadıysa bu kirler derisinde birikir ve koku yapar. En kokusuz köpekler ise tüy dökmeyen hipo alerjenik köpeklerdir. Bir maltalı hiçbir zaman kötü kokmaz.
Yağlı köpek tüyleri en kötü kokan sınıfı oluşturuyor. Köpek kokusunun ana aktörü yağlı derisi ve yağlı tüyleri olarak görülebilir. Köpeklerde ki yağlı derinin sebebi; kılların yağla kaplanması sonucu suyu itme özelliği kazandırmasıdır. Yani bazı köpekler ürettikleri deri yağları ile suya karşı izolasyon sağlarlar. Suyla ilgili olan köpeklerin daha çok “ıslak köpek kokusuna” sahip olduğu görülecektir. Yağmurlu bir havada bile çamura yatmaktan rahatsız olmayabilirler.
İşte bazı su ırkı köpekleri şunlardır:
- İngiliz setter
- Standart kaniş
- Duck tolling retriver
- Portekiz su köpeği
- New foundled
- İngiliz su spaniel
Kalın deri ve kaba deri en yoğun köpek kokusunun olduğu kürklerdir. Doğal yaşamda kabarık kürklü köpeklerin saç bakımı yaptırmaları imkansızdır bu da onları dez avantajlı yapar. Bu nadir kürklü canlıların bu güne kadar gelmesi onların tarih boyunca sahipleri tarafından bakılmaları. Kendi halinde bir kabarık tüylü köpek muhtemelen sefil ve kötü kokulu görünecektir. Yani sahipleneceğiniz köpeğinizin kabarık olmasının ekstra bir tımar yükü getirdiğini bilmek önemlidir.
İnsanlarda kokar, kediler kokmaz ama bakımsızlarsa kokarlar bütün hayvanlar kokar ve kendilerine baktıkları sürece bu kokular belirginleşmeden kaybolur. Herhangi bir hayvan kokusu da bakımsız oldukça ağır bir kötü kokuya dönüşebilir. Yani köpeğinizin bakım rutini onun kötü kokmasını engelleyebilir. Dört haftada bir onları yıkamak idealdir. Eğer dışarıdan eve kötü kokularla gelirlerse yine de yıkayabilirsiniz.
Kokusuz Köpek Cinsleri
- Maltese terrier tüyleri insan saçının bir kopyası olan malta teriyerleri kötü kokmazlar.
- Chihuahua
- Havanca
- Doberman
- Dachund
- Jack russel teriyeri
- Pomerenya
- Schnauzer
- İskoç teriyeri
- West highland beyaz teriyer
- Tazı
- Yorkshire teriyer
- Labradoodle
- Kaniş
Bahsi geçen köpeklerin neredeyse tamamına yakınının kokusuz olarak, uzun ve kıvırcık tüylü olması bu tüy yapısının bazı biyolojik özelliklerinden kaynaklanır. Dalgalı tüyler hipo alerjeniktir yani sık dökülmezler ve kötü koku barındırmazlar. Köpeğinizi her gün tarayarak tüylerinin daha steril olmasını sağlayabilirsiniz. Dolaşmış tüyler arasında daha çok kir barındırabilir. Özellikle buruşuk derili köpeklerin katları arasında biriken kirlerin kötü koku yaydığı bir gerçektir. Aynı şekilde sarkık kulaklar ve ıslak noktalar mantarların çoğalması için dez avantajlı bölgelerdir.
Bu Yazıya Tepkin Ne Oldu ?