Cümleten selamlar değerli arkadaşlar. Bu yazımızda sizlere oturarak ve ima ile namaz nasıl kılınır onu anlatacağız.
Dinimizde zorluk yoktur. Bundan dolayı namazı ayakta kılamayanlar, hasta olanlar vb. mazeretli kişiler namazı oturarak kılabilir. Namazı oturarak kılanlar, namazda ayaktayken yapılması gerekli olan görevli oturduğu yerden yerine getirmektedirler. Şimdi kısaca oturarak ve ima ile namaz nasıl kılınır onu anlatalım.
Oturarak ve İma İle Namaz Kılınışı Tarifi
Namazda ayaktayken yapılması gereken görevler oturulan yerden yerine getirilmelidir. Eğilerek rukü yapılır, rükudan doğrulduktan sonra secdeye varılır ve böylelikle devam ederek namaz tamamlanır.
Eğer bir kişi alnını yere koyarak secde etmeye gücü yetmezse başı ile işaret ederek namaz kılabilir. Buna ima ile namaz denilmektedir ki rüku ve secdeye işaret olmak üzere başı eğmek anlamına gelmektedir. Bu durumda olan kişi rükuda başını biraz eğer, secdede rükudan biraz daha fazla eğer. Şayet secde için başını rükudakinden fazla eğmezse namazı sahih olmayabilir, kabul olmayabilir.
Hasta, oturamayacak durumda olan bir kişi ise istediği şekilde yatıp baş işaretiyle namazını kılabilir. Başı ile işaret ederek namaz kılmaya gücü yetmeyenler ise namazı sonraya bırakabilir. Ek olarak Diyanet’in resmi fetvasına aşağıdan ulaşabilirsiniz.
İma İle Namaz Nasıl Kılınır? (Diyanet’in Fetvası)
Allah (c.c.) kılmış olduğunuz ve kılacağınız namazları kabul eylesin. Amin.
Bu Yazıya Tepkin Ne Oldu ?