Plesk Panel İle Sitenin PHP Sürümü Nasıl Değiştirilir ve Güncellenir?

Merhabalar bu yazımızda sizlere Plesk panel üzerinden bir sitenin php sürümü nasıl güncellenir veya değiştirilir onu anlatacağız.

Plesk panel aynı cpanel gibi kaliteli bir sunucu ve hosting yönetim sistemidir, yani bir nevi otomasyondur. Plesk panel üzerinden siteniz için birçok işlem yapabilirsiniz. İşte bunlardan birisi de php sürümünü değiştirmektir. PHP sürümü elbette farklı yöntemlerle değişir fakat bu yazıda sizlere plesk panel üzerinden nasıl değiştirilir onu göstereceğiz. Bu arada WordPress siteleriniz için her zaman php sürümünü güncel tutmanızı tavsiye ederiz. Çünkü php sürümüne göre sitenin hızı veya eklentiler arası uyumu değişkenlik gösteriyor. Bu bakımdan en güncel tema ve bu temaya uyunlu en üst versiyon php sürümünü kullanmak her zaman seo açısından önemlidir. Ayrıca diyelim ki eski bir temanız var. Bu temanız yeni php sürümlerle uyumlu değilse plesk üzerinden php sürümünüzü düşürebilirsiniz.

Plesk Panel Üzerinden WordPress PHP Sürümünü Değiştirme Nasıl Yapılır?

1-) Plesk panelden WordPress sitenizin php sürümünü değiştirmek istiyorsanız öncelikle plesk panele giriş yapıyoruz ve ardından soldaki menüden en üstteki “Websites & Domains” kısmına giriyoruz.

2-) Sonrasında burada panel üzerindeki sitelerimiz listelenecektir. Buradan hangi sitenin php sürümünü değiştirmek isterseniz o sitenin üstüne tıklayın.

3-) Ardından aşağıya doğru sitenin detayları açılacak. Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi sağ üst tarafta “Dev Tools” bölümünün hemen altında “PHP Settings” butonu gözükecek, işte buna tıklıyoruz. PHP Settings kısmının üstüne basıyoruz.

4-) Sonrasında karşımıza php ayarları sayfası açılacak. Burada hemen üst tarafta “PHP support (PHP version” yazısının hemen yanında php sürümü seçme bölümü çıkacak. İşte buradan hangi php sürümünü seçmek istiyorsanız onu seçebilirsiniz. Şuanda en yüksek php sürümü 8.2.4 olarak geçiyor. En düşük sürüm ise 7.2.34 olarak geçmektedir. Parantez içinde (Outdated) yazan php sürümleri modası geçmiş anlamına gelmektedir. Yani outdated sürümler eski sürümlerdir ve kullandığınız yeni nesil temaya veya yeni nesil sunucuya uyumlu olmayabilir. Buradan kendinize en uygun php sürümünü seçebilirsiniz. Dilerseniz deneme yanılma yaparak yani hepsini sırayla seçip kontrol ederek kendi temanıza en uyumlusunu tespit edebilirsiniz.

5-) Php sürümünü seçtikten sonra sayfanın en altına inip “Apply” ve “OK” butonlarına basıyoruz.

6-) Böylelikle WordPress tabanlı sitemizin php sürümünü değiştirmiş oluyoruz.

Bu şekilde wordpress sitelerin php sürümünü değiştirebilirsiniz. Umarız yararlı olur. Herkese iyi seolar ve iyi çalışmalar dileriz…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir