Sosyal Bilgiler Öğretmenleri Ne İş Yapar? Çalışma Koşulları Nelerdir?

Sosyal Bilgiler Öğretmenleri Ne İş Yapar?

Sosyal Bilgiler Öğretmeni okullarda öğrencilere sosyal bilgiler, tarih, vatandaşlık ve insan hakları vb. gibi dersleri vermektedir. Eğitim gurubuna uygun çalışma planı hazırlar ve uygular. Öğrencilere bilgi ve beceri kazandırmak için çalışmalar yapar. Öğrencilerin başarısını değerlendirmek için değerlendirme ölçütleri geliştirir. Alanı ile ilgili gelişmeleri takip ederek dersi ve kendini sürekli güncelleyen kimselerdir. Okullarda kendisine verilen nöbet görevlerini yerine getirir. Eğitici kol ve sosyal kulüp çalışmalarına katılır. Okulun düzen ve disiplinini sağlar.

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Mesleğin Gerektirdiği Özellikler Nelerdir?

Sosyal Bilgiler Öğretmeni üst düzey sözel yeteneğe sahip kimselerdir. Şekil ve uzay bilgisini görebilme yeteneği gelişmiştir. Sosyal bilgiler alanına hevesli ve bu alanda başarılı kimselerdir. Duygu ve düşüncesini ustaca dile getirir. Sözlü ifade gücü yüksektir. İnsanlarla iyi iletişim kurabilirler. Anlayışlı, hoşgörülü ve sevecen bir kişiliğe sahiptir. El ve göz koordinasyonu gelişmiştir. Açık havada çalışmayı severler. Kendini geliştirme konusunda hevesli araştırmacı kimselerdir. Öğrenciler ile iyi iletişim kuran, problem çözme yeteneği gelişmiş kimselerdir. Empati yapabilen kendini karşı tarafın yerine koyabilen kimselerdir. Zorluklar karşısında pes etmeyen savaşçı bir kimliğe sahiptir. Düzenli, planlı, programlı, disiplinli ve karlı bir yapıya sahiptir.

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Mesleğin Çalışma Koşulları Nelerdir?

Sosyal Bilgiler Öğretmeni milli eğitime bağlı okullarda çocuklara sosyal bilgiler alanında bilgi ve deneyim kazandıran kimselerdir. Çalıştığı kurumda işlerini sınıfta temiz ve gürültüsüz ortamda ayakta yürütür. Ortamları sıcak ve soğuk olabilir. Üniversiteye sözel puan türünden yerleşirler. Üniversitede eğitim fakültesinde sosyal bilgiler öğretmenliği bölümünde 4 yıl eğitim alırlar. Eğitim sonrası isteyen kişiler doktora ve master yaparak akademik kariyer elde edebilir. Üniversite sonrası devlet kurumuna yerleşmek için kpss sınavına girmek gerekir. Bölüm mezunları dilerse dershane, etüt merkezi gibi özel kurum ve kuruluşlarda çalışabilir. Okullarda tarih, coğrafya, felsefe ve vatandaşlık dersleri verir.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir