Su Çiçeği Nedir?
Su çiçeği çocukluk döneminde görülen genel bir hastalıktır. Hastalık virüs kökenli olup bulaşıcı bir hastalıktır. Gözle görülür belirtileri vardır. Kırmızı pulçukların içi kabarcık doludur. Tedavisi kolay olan bir hastalıktır. Herkes grubuna ait virüsler tarafından vücuda yayılır. Ağız yoluyla alınan virüs çok hızlı bir şekilde tüm vücuda dağılır. Üst derinin genel yapısını bozar.2-9 yaş aralığında ki çocuklarda çok sık görülür. Yeni doğan ve 3 aylık bebeklerde görülme ihtimali oldukça düşüktür. Bunun temel nedeni annenin bağışıklık sisteminin bebeğe geçmesidir. Su çiçeği hastalığı kış ve bahar aylarında çok sık görülür. Su çiçeği hastalığı geçiren birisi bağışıklık kazanır ve bu hastalığa bir daha yakalanmaz.
Su Çiçeği Hastalığının Belirtileri Nelerdir?
Su çiçeği hastalığın en büyük belirtisi kırmızı pulçuklardır. 2-3 gün içinde lekeler kabarcığa dönüşür. Bu kabarcıklar büyük bir kaşıntı isteği meydana getirir. Kabarcıklar acı vermez ve çok büyük değildir. Su çiçeği hastalığının bir diğer belirtisi yüksek ateştir. 39 dereceye en yüksek ateş olmasına rağmen su çiçeğinde ibreler 40 dereceye ulaşır. Hastalık 5-15 gün içerisinde iyileşir.
Su Çiçeği Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?
Suçiçeği hastalığı virüs kökenli olup ilaçla tedavisi mümkün değildir. Kaşıntıyı azaltıp losyon ve kremler kullanılır. Tedavi evde yapılır. Hasta yatağı temiz tutulup çarşaflar sürekli değiştirilir. Ilık düş hastayı rahatlatır. Kaşıntıyı azaltmak için tırnaklar törpülenip bebeklere eldiven giydirilmelidir. Hastanın giysileri temiz tutulma özellikle iç çamaşırları gün içinde sürekli değiştirilmeli. Hastanın odasında uzun süre vakit geçirilmemelidir. Hasta dışarıya çıkmamalıdır.
NOT=Bu makale bilgi amaçlı yazılmıştır.Lütfen su çiçeği hastalığı geçiriyorsanız veya yakınınız geçiriyorsa doktorunuza başvurun.Teşekkürler.
Bu Yazıya Tepkin Ne Oldu ?