Telefona Root Yapmanın Zararları Nelerdir?

Akıllı telefon alan birçok insan oynadıkları oyunları hakkında genelde hile yolu ile daha hızlı gelişmek ve yükselmek ister. Bu yüzden gerekli uygulamalar indirilir, reklamlara tıklanılır ya da telefonu root ederek korsan bir yazılım yüklenir. Bunlarla hileler yapılabilir fakat telefonunuza ne kadar zarar verdiğinizin de farkında değilsiniz.

Apple markalı cihazlara root yapıldığı zaman garantisinden çıktığını ve Apple şirketlerinin de bunu bilgisayarlarında “X kişisi X telefonunu şu zamanda, bu yerde Root yaptı.” diye gördüklerini biliyor muydunuz? Aslında sadece Apple değil diğer markalarda görmekte fakat bu konuda en çok Apple çok sert kurallar koymaktadır.

Birçok kişi Root yapacağı zaman “Hacker” olacağını zannetmektedir. Trafik ışıklarını kontrol edeceğini, yakında ki akıllı cihazlara sızıp bilgilerini alıp kontrol edeceğini ve hatta devletin gizli sırlarını tek tuş ile telefondan kontrol edeceklerini zannederler. Bu kişiler ya çok film izliyorlar ya da Watch Dogs oyununu çok oynamışlar. Bu hayali unutun, eğer bu kadar basit olsaydı herkes hacker olurdu, güvenli diye bir kelime de olmazdı.

Fakat evet rootlu telefonlar ile hack yapılabilir, trafikler kontrol edilip aynı Wifi üzerinden bağlanan kişileri hackleyebilirsiniz. Yalnız bunun için sadece root yapmak yetmiyor, yıllarca araştırma ve tecrübeli bir şekilde hack kavramını dahil programlarını öğrenmeniz gerekiyor. Root ne kadar zararlı olsa da telefonunuz için, (sonuçta bütün zararlı yazılımları yüklemeye kabul ediyorsunuz) güven açısından root yükleyerek açık vermiş oluyorsunuz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir