Vikipedi Link (Backlink) Nasıl Alınır? Vikipedi’ye Ücretsiz Kaynakça Linki Ekleme

Merhabalar değerli arkadaşlar. Bu yazımızda sizlere Vikipedi’den (wikipedia.org) backlink nasıl alınır detaylı şekilde onu anlatacağız.

Wikipedia.org namı diğer Vikipedi dünyanın en iyi ansiklopedik bilgi sitesidir. Birçok dilde içerikleri vardır. Sadece Türkçe dilinde yaklaşık 400 bin – 500 bin arası içeriği mevcuttur. Bu da ne kadar büyük bir site olduğunu bizlere gösteriyor. Haliyle webmasterlar ve site işleriyle uğraşanlar vikipediden backlink almak isterler. Öncelikle şunu belirtelim vikipediye her kullanıcı içerik ekleyebiliyor. Fakat eklenen içeriklerin veya linklerin onaylanması gerekiyor. Onay konusunda ise bir kesinlik yoktur. Yani eklediğiniz yazı veya backlink 1 haftaya da onaylanabilir 1 aya da onaylanabilir veya hiç onaylanmayadabilir. Bu bakımdan aşağıda anlatacağımız işlemleri yaptıktan sonra kesin backlink alırsınız diye bir şey söz konusu değildir diyebiliriz.

Buna ek olarak vikipediden link almak için öncelikle siteye üye olmamız gerekiyor. Vikipedi’ye üyelik ise tamamen ücretsizdir. Üye olduktan sonra aşağıdaki işlemleri uygulayarak ücretsiz backlink alabilirsiniz. Alacağınız backlink kaynakça linki olarak eklenecektir. Bu sayede vikipediden backlink alarak kendi sitenizin değerlerini yükseltebilirsiniz. Bu tarz kaliteli sitelerden manuel backlink alarak sitenizin hem SEO’sunu yükseltirsiniz hem de PA-DA değerlerini yükseltebilirsiniz. Şimdi resimli anlatıma geçelim.

Vikipedi’den Ücretsiz Backlink Alma Yöntemi

1-) Öncelikle vikipediye ücretsiz üye olup giriş yapıyoruz. Ardından kaynakça linki almak için sitenizle ilgili bir yazıya girmemiz gerekecek. Diyelim ki sizin siteniz müzikle alakalı. O zaman vikipedide müzik ile ilgili bir sayfa araştırıp oraya girin ve ilgili kelimeye kaynakça linki ekleyin. Yani en önemli kısım burası. İlgili bir içerik olmalı. Atıyorum siteniz futbolla alakalı ama siz gidip siyaset ile ilgili bir konudan link almaya çalışırsanız onay alamayabilirsiniz. Bu yüzden ilgili, alakalı sayfa olması lazımdır. Mesela biz örnek olması açısından vikipedinin “Baykuş” sayfasında baykuşun özellikleri kısmına kaynakça linki ekleyeceğiz. Bizim sayfamız da hayvanlar alemi ile ilgili olsun diyelim. Bu tamamen örnek. O zaman ilk olarak vikipedinin “Baykuş” sayfasını açıyoruz. Ardından üstteki “Değiştir” butonuna basıyoruz.

2-) Ardından hangi kelimenin veya cümlenin sonuna kaynakça backlinki ekleyecekseniz oraya tıklayın. Mesela aşağıda gördüğünüz gibi ilk paragrafın sonuna, noktadan hemen sonraya ekleyeceğiz. O zaman mouse ile oraya tıklıyoruz.

3-) Sonrasında en üst taraftan “Kaynak ekle” butonuna basıyoruz.

4-) Ardından aşağıda gördüğünüz gibi kaynak ekle linki açılacak. Buraya kendi sitemizin linkini yazıyoruz. Ama dediğimiz gibi ilgili site linkini eklemeliyiz. Mesela baykuş ile ilgili kaynakça ekleyeceğimiz için sitenizdeki baykuş yazısının linkini buraya ekleyin. Anasayfa linki vermeyin kabul olmaz, onay almazsınız. Linki ekledikten sonra “Oluştur” butonuna basın.

5-) Sonrasında “Ekle” butonuna basıyoruz.

6-) Böylelikle aşağıda gördüğünüz gibi kaynakça linki eklenmiş olacaktır. Vikipedide bu sayfaya toplamda 2 link eklendiği için bizim link 3. olmuş oldu ve parantez için [3] şeklinde gözüktü. Tabii bu onaylanmadan sizde gözükür. Onay aldığında tüm herkeste görünür olur. Link ekledikten sonra sağ üstten “Değişiklikleri yayımla…” butonuna basıyoruz.

7-) Böylelikle vikipediden ücretsiz banklink almış oluyoruz. Dediğimiz gibi arkadaşlar tamamen %100 onay alırsınız diye bir şey yok. Bunu kontrol eden editörler eklediğiniz kaynakça yeri ile sizin sitenizi inceleyecek. Eğer ilgili olduğunu görürlerse onay verirler. Ama alakasız bir yere backlink eklediyseniz onay alamayabilirsiniz. Aldığınız backlink onaylanırsa en alttaki “Kaynakça” bölümünde siteniz gözükecektir. Buraya tıkladığınızda direkt sizin siteniz açılmış olacaktır. Böylelikle vikipediden ücretsiz olarak link alabilirsiniz. Herkese bol şans dileriz…

Bu şekilde vikipediden ücretsiz backlink alabilirsiniz. Eklediğiniz backlink ortalama 3-4 hafta içerisinde onaylanır. Fakat kesin onaylanır diye bir söz veremeyiz. Tamamen şansa diyebiliriz. Eğer doğru başlık altına doğru yerde kaynakça linki eklediyseniz büyük ihtimalle onay alırsınız. İyi çalışmalar dileriz.

YORUMLAR

  1. eline sağlık hocam çok güzel paylaşım

  2. Güzel bir yazı, teşekkürler

  3. backlinkler hizmetliler tarafından sürekli siliniyor, hatta 4×4 reklam amaçlı linkleri asla silmiyorlar, bu durum için ne yapılabilir. yani vikipedia kesinlikle özgür ansiklopedi değil

    1. Büyük ihtimalle daha iyi bir kaynak varsa eski kaynak linkini silip yeni ve güncel olanı ekliyorlar hocam. Ama bazen aynı bilgi için böyle yan yana [1][2][3][4] kaynak linkleri de eklenebiliyor. Bu onaylama ve editleme işlemini vikipediye yıllardır katkıda bulunmuş üyeler yapabiliyor diye biliyorum. Yani vikipediye katkıya göre üyelerin derece puanları oluyor, belki o derece sıralamasına göre linkleme önceliği veriyor olabilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir