Windows 10 Başlat Tuşu (Düğmesi) Tıklanmıyor Hatası Çözümü

Herkese iyi günler dileriz. Bu yazımızda sizlere Windows 10’da başlat tuşu tıklanmıyor hatasının çözümleri nelerdir onları paylaşacağız.

Windows 10 bazı zamanlar yeni güncelleme geldiğinde birtakım farklı hatalar verebiliyor. Bunlardan birisi de başlat tuşu tıklanmama hatasıdır. Eğer sizin de başlat menüsü tıklanmıyorsa korkmanıza gerek yok. Bunun birden fazla çözüm yolu vardır. İllaki birisi çalışacaktır. Bu hata genellikle bilgisayarı kurtarma moduna aldığımızda yani sistemi sıfırladığımızda karşımıza çıkmaktadır. Veya birden yazılımsal olarak sistem çakışmasıyla da bu hatayı alabilirsiniz. Şimdi windows 10’da başlat tuşu tıklanmama hatasının çözümlerini sizlere aktaralım.

Başlıklar

Windows 10 Başlat Tuşu Tıklanmıyor Hatası Çözüm Yolları

1-) Klavye’den Windows Tuşuna Basma

Arkadaşlar öncelikle başlat tuşuna tıklanmıyorsa klavyeden çözüm yolları üretmeye çalışın. Mesela sol alttaki ctrl tuşunun sağında yer alan windows tuşuna basabilirsiniz. Normalde windows tuşuna basıldığında başlat menüsü açılmış oluyor. Bu sayede açmayı deneyin.

2-) Bilgisayarı Yeniden Kapatıp Açın

İkinci yöntem olarak bilgisayarı yeniden başlatın. Bazen internetten girilen sitelerden dolayı sistemsel olarak hata çıkmış olabilir. Bu bakımdan bilgisayara reset atmak çözüm olabilir.

3-) Görev Yöneticisinden Ayar Yaparak Çözüme Ulaşma

Geldik en önemli yöntemimize. Bu yöntem internette kesin çözüm olarak belirtiliyor. O yüzden hemen anlatalım.

Öncelikle bilgisayardan “Ctrl + Alt + Del” tuşlarına basarak görev yöneticisini açın. Ardından üst menüden “Ayrıntılar” kısmını açın. Buradan da e harfine basıp “explorer.exe” ‘yi bulun ve sağ aşağıdan görevi sonlandır butonuna basın.

Ardından yine görev yöneticisinden üst menüden “Dosya > Yeni görevi çalıştır” kısmına girin.

Sonrasında ise görevini sonlandırdığımız explorer.exe‘yi buraya tekrardan yazıyoruz ve bu sefer “Bu görevi yönetici ayrıcalıklarıyla oluştur.” butonuna da tik atıyoruz. Ardından “Tamam” butonuna basıyoruz.

Bu sayede tekrardan başlat menüsüne tıkladığımızda açıldığını göreceksiniz. Dediğimiz gibi internette bu yöntem çoğu kişide çalışmış. İnşallah sizde de hata düzelir.

4-) İnternetten Windows 10’un En Son Güncellemesini Yükleyin

Dilerseniz hiç bunlarla uğraşmadan windows 10’un resmi web sitesinden en son ki güncellemesini yükleyebilirsiniz. Veya windows update’den de yükleme yapabilirsiniz. Eğer son güncelleme yüklüyse tekrardan indirip kurunuz.

Çünkü yeni bir güncelleme yüklendiğinde temel sistem dosyaları sanki sıfırdan yüklenmiş gibi olur. Bu yüzden ilk 3 yöntemi yapmak istemiyorsanız windows’un resmi sitesine girerek son yapılan güncellemeyi bilgisayarınıza kurabilirsiniz. Böylelikle hatanın çözüldüğünü görebilirsiniz.

5-) Son Çare Olarak Format Atabilirsiniz

Son çare olarak eğer 4. yöntem de olmuyorsa (ki bu zor bir ihtimal) o zaman bilgisayara format atmaktan başka çare yok gibi. Eğer format dosyaları mevcutsa internetten bakarak bilgisayara format atmayı deneyebilirsiniz. Formattan sonra hatanın çözülmeme gibi bir durumu yoktur onu da belirtmiş olalım.

Umarız bu çözümler işinize yarar. Yorumlarınızı bekliyoruz. Teşekkürler…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir