Herkese iyi günler dileriz. Bu yazımızda sizlere beyaz zambaklar ülkesinde kitabının özetini ve kitap detaylarını paylaşacağız.
Başlıklar
Beyaz Zambaklar Ülkesi Kitap Detayları
Beyaz zambaklar ülkesinde kitabı Grigory Petrov‘un yazdığı MEB onaylı 100 temel eser kitapları içerisinde yer alan herkesin okuması gerekli olan bir kitaptır. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk‘ün Türk milletinin okumasını istediği bir kitaptır. Kitap toplamda 156 sayfadır. Fakat yayınevlerinin basımına göre değişim gösterebilmektedir.
Kitap bir milletin kurtuluş mücadelesini, yeni bir milletin doğuşunun nasıl yapılabileceğini, halk kültürünün en iyi seviyelere gelmesi için neler yapılabileceğini vb. devletin yapısının nasıl en iyi olacağını anlatmaktadır. Kitap aslında bir nebze kişisel gelişim kitaplarını da andırmaktadır. Çünkü insanların kendini nasıl geliştirebileceği konusunda da bazı anekdotlar paylaşmaktadır.
Üstelik kitap hem kısa hem de sürükleyici olduğu için kolaylıkla 2-3 günde bitirebilirsiniz. Bu yüzden zamanınız varsa alıp okumanızı tavsiye ederiz.
Beyaz Zambaklar Ülkesinde Hangi Ülkeden Bahsetmektedir?
Beyaz zambaklar ülkesinde kitabı Finlandiya ülkesinden bahsetmektedir. Kitapta Finlandiya ülkesinin ilk başlarda İsveç ve Rusya egemenliği altındayken daha sonrasında halk birlik olup nasıl başkaldırı yapmış ve ülkelerini kurtarmış bunu anlatmaktadır. Özellikle Finlandiya’nın 1800’lü yılların başındaki kültür-halk yeniliğinin baş kahramanı Snellman olarak gösterilmektedir. Snelman’ın yaptığı konferanslar ve konuşmalar ülkedeki tüm öğretmenler tarafından dinlenip uygulanmaya başlandı ve böylelikle halk bilgilendi, bilinçlendi ülke bugünlere yani refah düzeyine ulaşmış oldu.
Beyaz Zambaklar Ülkesinde Kısaca Kitap Özeti
Yazar bu kitapta Finlandiya ülkesinin günümüze kadar nasıl kendilerini geliştirdiği ve Avrupa’nın hatta dünyanın en yaşanılabilir, refah düzeyi en yüksek olan ülkelerden biri haline dönüştüğü anlatmaktadır.
Kitap ilk önce Avrupalı devletlerin tarihlerinden bahsediyor. Ardından Suomi’nin yani Finlandiya’nın tarihinden bahsediyor. Sonrasında Finlandiya’nın fikir babası, akıl hocası ve en popüler filozofu Snelman hakkında bazı bilgiler veriyor. Snelman’ın yaptıkları ve uyguladıkları projeleri anlatıyor. Herhangi bir ülke için halk en iyi nasıl yetiştirilir onun detaylarını veriyor. Ardından kitap her türlü konuda önemli bilgiler vermektedir. Aslında bir nevi Platon’un Devlet kitabını da andırmaktadır. Şimdi kitapta geçen başlıklara göz atalım.
Kitaptaki Başlıklar
- Sunuş
- Tarihten ibret
- Kahramanlar ve millet
- Suomi’nin tTarihi
- Snelman
- Eğitmen memurlar
- Kışla-halk okulu
- Futbol
- Anne-baba ve çocuklar
- Halk üniversitesi
- Yarvinen’in söylevi
- Haydut karokep
- Yarvinen, okunen ve gulbe
- Köylüler, işçiler, esnaflar
- Satılmış yazar
- Halkın sağlığını koruyan doktor
Beyaz zambaklar ülkesinde kitabı bu başlıklar altında devam etmektedir. Dediğimiz gibi eğer klasik ve eğitici kitap okumak istiyorsanız bu kitabı tavsiye ederiz. Okuyanlar varsa eğer yorum bölümünden kitap hakkındaki görüşlerinizi iletebilirsiniz.
Bu Yazıya Tepkin Ne Oldu ?