Herkese selamlar değerli arkadaşlar. Bu yazımızda sizlere HTML yönlendirme kodu nedir kısaca onu paylaşacağız.
Web sitemize girildiğinde başka bir sayfaya yönlendirme yapılmasını isteyebiliriz. İşte bu durumda html yönlendirme kodunu kullanmamız gerekiyor. Yönlendirme kodu ile hem başka siteye yönlendirme yapılabilir hem de var olan sitenin içerisinde sayfalar arası yönlendirme yapılabiliyor. Yönlendirme yapmak için aşağıda paylaşacağımız yönlendirme kodunu html kodları arasına ekleyebilirsiniz. Bu kodlar meta yönlendirme olarak geçiyor. Şimdi kısaca tüm html ve meta yönlendirme kodlarını paylaşalım.
HTML Meta Yönlendirme Kodları
HTML Meta Yönlendirme Kodu (Başka Bir Siteye Yönlendirme)
1 |
<meta http-equiv="refresh" content="5;URL=https://www.mmsrn.com"> |
Html meta yönlendirme kodu bu şekildedir. Kodda yer alan content kısmı siteye girildikten kaç saniye sonra yönlendirmenin aktif olacağını belirtir. Yani burayı 5 yaparsanız site 5 saniye sonra ilgili linke yönlendirilir. 3 yazarsanız 3 saniye sonra yönlendirilmiş olur. URL kısmına hangi siteye yönlendirme yapılacaksa o sitenin linkini ekliyoruz. Linkin başına http koymayı unutmayınız.
HTML Meta Yönlendirme Kodu (Site İçerisinde Başka Bir Sayfaya Yönlendirme)
1 |
<meta http-equiv="refresh" content="5;yonlendirileceksayfa.html"> |
Bu kod ise site içerisinde sayfalar arası yönlendirmeyi sağlıyor. Diyelim ki x.com bir siteniz var. Buradan x.com/abc.html sayfasına yönlendirme yapacaksınız. O zaman yönlendirme kodumuz <meta http-equiv=”refresh” content=”3;abc.html”> olmuş olur. Eğer sayfalar arası yönlendirme yapmak isterseniz bu kodu kullanabilirsiniz. Content kodundaki .html sayfayı kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Bu arada content kısmındaki rakam saniyeyi belirtiyor.
HTML Meta Sayfa Yenileme Kodu
1 |
<meta http-equiv="refresh" content="30;"> |
Eğer var olan internet sayfasını belli bir süre sonra yenilemek istiyorsanız yukarıdaki kodu kullanabilirsiniz. Bu kodda content kısmı saniyeyi belirtir. Diyelim ki burayı 10 yaptınız, bu durumda kodun ekli olduğu sayfa 10 saniyede bir yenilenmiş olur. Bu durum sitede kalma oranını yükseltebiliyor. Eğer SEO açısından kullanmak isterseniz saniyeyi 250 veya 300 gibi yüksek yapmanızı tavsiye ederiz. Bu durumda sitenizi açık bırakan bir kişi her 250 veya 300 saniyede bir sitenize tekrardan girmiş gibi olur. Bu da ekstradan oturum yani ziyaretçi sağlamış olur.
HTML yönlendirme kodları bu şekildedir. Umarız faydalı olur. İyi çalışmalar dileriz.
Bu Yazıya Tepkin Ne Oldu ?