Yavru Köpek Sahiplenme Sorumlulukları ve Bakımı Nasıl Olmalı

Yavru köpek sahiplenme demek yeni doğmuş bir çocuğun bakımını üstlenmekle aynıdır. Çünkü köpeğin bütün umudu sizsiniz. İhtiyaçlarının giderilmesi için sizin yardımınıza ihtiyacı vardır.  Yalnızca köpek edinmek onun karnını doyurup ve sevmekle yeterli olmayacaktır. En başta köpek için gerekli masrafları karşılayabilecek misiniz? Köpek için uygun yaşam ortamı kurabilecek misiniz? Bu sorulara cevap verip ondan sonra yeni bir arkadaş edinmelisiniz.

Başlıklar

Yavru Köpek Sahiplenmek İçin Sabırlı mısınız?

Yeni bir tüylü dost edinmenin birçok güzel etkisi vardır. Köpeğin size, evinize alışması için biraz zaman ve sabır gereklidir. Yavrunun tuvalet eğitimini alması konusunda düzenli dışarı çıkmalar, yaramazlık yapmasına karşın sinirli olmama ve ona bolca zaman ayırmalısınız. Köpek sahiplenme kararı vermeniz aslında hayatınızda yeni düzen getirmek demektir. Böylece yeni hayatınız için köpeğinizle birlikte rutinlerinize de alışmış olacaksınız. Bazı köpekler girdikleri yeni ortama hemen alışırlarken bazı köpeklerin de alışmaları zaman alacaktır. Yavru köpek sahiplenme ilanlarından size uygun bir köpeği yeni yuvanıza getirdiğinizde onunla birlikte yeni deneyimler yaşayacaksınız.

Köpeklerdeki tuvalet eğitimi biraz uzun sürer. Kedilerde olduğu köpeklerin tuvalet eğitimi içgüdüsü yoktur. Bu nedenle köpekler tuvalete hemen alışamazlar. Köpekler koşmayı, aktiviteler yapmayı seven canlılardır. Bu yüzden de yavru köpeğinizle birlikte egzersiz yapmaya enerjiniz olmalıdır. Evde ilk zamanlarında köpeğiniz mobilyalarınıza zarar verip kemirebilir. Fakat köpekler zeki canlılardır.  Bu yüzden de küçük yaşlarda eğitildikleri sürece bir daha olumsuz davranışlarda bulunmayacaklardır. Köpeğinizin bu süreçlerden geçerken sizin de onun yanında sabırlı olmanız gerekiyor.

Yavru Köpek Sahiplenmek İçin Yeterli Bütçeye Sahip Olmak

Köpek sahiplenme kararından sonra bütçenizi kontrol etmelisiniz. Aylık olarak köpeğiniz için harcama yapabileceğiniz maddi duruma sahip misiniz? Köpeğin aşıları, iç-dış parazit kontrolleri, genel tüy bakımı, mama vb. masraflara ayırabilecek bütçenizin olması önemlidir. Bunlar haricinde bir de köpekler çok enerji doludurlar. Bu nedenle köpeğinizle her gün düzenli olarak yürüyüşlere ve koşulara çıkmalısınız. Her köpek sahibi ile birlikte keyifli vakit geçirmek, oyunlar oynamak ister. Köpeğinize bu vakitleri ayırabilecek misiniz?

Mevcut Düzeninizi Yavru Köpeğiniz İçin Değiştirebilecek misiniz?

Köpek sahiplenerek yalnızca bakımını üstlenmiş olmazsınız. Hayatınıza yeni bir ortak edinmiş ve sorumluluklarınıza yeni görevler eklenmiştir. Böylece tüylü dostunuz için yaşamınızda minik değişimler yapmalısınız. Uzun gezileriniz, eve geç gelmeniz, sürekli yoğun işinizin olması gibi durumlarda köpeğinizle ilgilenecek kimse yoksa çeki düzen vermeniz gerekir. Çünkü köpekler uzun süre yalnız başlarına kalmayı sevmezler. Tatile çıkmadan önce otel arayışlarınızda evcil hayvan kabul eden otelleri seçmeniz gerekecek. Dışarıda yemek yerken yine evcil hayvan kabul eden restaurant sizin için uygun olacak. Evde olmadığınız zamanlarda köpeğin mama ve suyunun bir de tuvalet ihtiyacının giderilmesi gerektiğini bilerek eve erken gelmeniz gerekecek.

Köpeklerin sahibine karşı olan sadakati herkesçe bilinir. İşte bu yüzden sahibini yanında görmek ister. Aksi takdirde evde bir yerlere zarar verme, kendisine zarar verme ya da evin içerisine tuvaletini yapması gibi olumsuz davranışlar sergilemesine sebep olursunuz.  Tüm bunların olmaması için ve yaşantınızı köpeğiniz için değiştirmeyi köpek sahiplenmeden önce iyice düşünmelisiniz.

Yavru Köpek Sahiplenmenin Olumlu Yanları

Orijinal safkan bir köpek sahiplenmeyi düşünüyorsanız ileride ne kadar büyüyeceğine ve ortalama ne kadar yaşadığına kadar bilgi edinmiş olursunuz. Yavru köpek annesinden ayrıldıktan sonra sizin yanınızda büyüyeceği için yetişkin dönemine geldiklerinde geçmişini bilmeniz ve onun neyi sevip neleri sevmediğini bilmenizi sağlar. Köpekler için en uygun eğitim zamanı yavruluk dönemi olduğu için tüm eğitimlerini almasını ve büyüdüğünde oldukça uysal bir köpek olmasını sağlarsınız. Yavru köpeğinizle geçireceğiniz zamanlar aranızdaki bağın daha kuvvetli olmasına yol açar. Böylece köpeğiniz ile daha uzun mutlu bir yaşam sürersiniz.

Yavru Köpek Sahiplenmeden Önce

Yavru köpeğin yaşam koşulları hakkında bilgi edinmeniz gerekir. Dışarıyı keşfedip keşfetmediğini, eğer keşfettiyse nasıl bir deneyimi olduğunu sorunuz. Köpeğin anne ve babası hakkında gerekli bilgileri alınız. Yavruların 8 haftayı doldurmadan annelerinin yanından ayrılmamaları gerektiğini bilmeli ve bu konuda bilgi almayı ihmal etmeyiniz. Sağlık karnesi, yapılan aşıları, geçirdiği bir hastalığın olup olmamasını ve mikroçip takılıp takılmadığını öğreniniz. Bu zamana kadar iç-dış parazitleri yapılıp yapılmadığı hakkında bilgi almalısınız.  Köpeğin herhangi eğitimlerden geçip geçmediğini geçtiyse nasıl bir eğitim verildiği konusunda araştırma yapmadan köpek sahiplenmeyiniz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir