Akümülatörlerin Depolanmasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Bu yazımızda sizlere akümülatörlerin depolanmasında dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir onları anlatacağız.

==>Hali hazırda doldurulmuş ve şarjlanmış aküler dik pozisyonda depolanmalıdır.

==>İstiflenen akülerin yüksekliği 3 aküden daha yüksek olmamalı ve eğer karton ambalaj mevcut değil ise her sıradan sonra karton yerleştirilmelidir.

==>Kutupları yanda olan aküler öyle bir istiflenmelidir ki 2 akünün de kutupları birbirlerine değmemelidir.

==>Eğer aküler metal kafeslerde depolanıyorsa kutupların kafese değerek kısa devre yapmasını engellemek için kafesler arasında yeterince boşluk bırakılmalıdır.

==>Aküler depolanmadan önce taşınma zararları, çatlaklar ve elektrolit sızmaları kontrol edilmelidir.

==>Depolar kuru, serin ve havalandırmalı olmalıdır. 10 ila 16 santigrat derece arasındaki sıcaklıklarda yapılan depolamalar 27 ve 37 santigrat derece arasında yapılan depolamalara oranla kendi kendine boşalma oranı oldukça düşmektedir.

==>Depolanan akümülatörler düzenli aralıklarla kontrol edilmelidir. Eğer açık devre gerilimi 12.45’in altına düşmüşse akü tekrar doldurulmalıdır.

==>Depolama işlemince havalandırma çıkışları olmalıdır ve depolama alanı içerisinde sigara içilmesi veya açık ateşin kullanıldığı işler kesinlikle yasaklanmalıdır.

==>Aküler öyle istiflenmelidir ki eski olanlar önce kullanılabilsinler. İlk giren ilk çıkar prensibi ile hareket edilmelidir. İstif’in üstünde fabrikadan çıkış ve fabrikadaki depolama tarihleri bulunmak zorundadır. Örnek vermek gerekirse; akümülatör üzerinde yazılı 290811 kod numarası, akümülatörün iki numaralı üretim bandında 2009 yılının ağustos ayının on birinci gününde üretildiğini göstermektedir.

Herkese iyi çalışmalar ve iyi dersler dileriz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir